Zeytinin faydası nedir? Siyah ve yeşil zeytin arasındaki farklar nelerdir?

Kaç yüz yıllık geçmişi ile barışın simgesi haline gelen zeytinin birçok faydası bulunmaktadır. Yıllardır değişmeyen geleneklerle üretilen zeytin, kahvaltıların en gözde misafiridir. Zeytin içeriğinde bulunan zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığın reçetesi olmuştur.

Günde 3-5 tane zeytin yemeniz mide ağrılarınızın azalmasını sağlayacaktır. Zeytin tüketimi kolon kanserine karşı koruyu bir etki gösterdiği bilinmektedir. Sindirimi kolaylaştıran zeytin kan yapıcıdır. Ayrıca zeytinde bulunun güçlü antioksidan sayesinde vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Toksinlerden arınmak kişileri zehirlemelere karşı korur. Zeytin tüketimi yüksek kolesterolün düşmesinde etkilidir. Diyet yapanlar için oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Çünkü besin değerinin yüksek olması nedeni ile zeytin tüketimi kişileri tok tutacaktır.

zeytinin faydası nedir

Yukarıda sayılanlar zeytinin sağlığa olan faydalarından birkaçıdır. Fakat zeytin sadece sağlığınız için değil cildiniz için de oldukça önemlidir. Zeytin hücre yenilenmesine katkıda bulunduğu için cilt onarımını sağlar ve bu sayede yaşlılık belirtileri daha geç oluşur.

Siyah ve yeşil zeytin arasındaki fark yetiştiği ağaçtan kaynaklanmaz. Ve bu ikisi arasında tür farkı da yoktur. Aynı ağaçtan hem yeşil hem siyah zeytin elde edilir. Siyah zeytin ile yeşil zeytin arasındaki fark siyah zeytinin yeşil zeytinden daha fazla olgunlaşmasıdır. Yani zeytinin ilk hali yeşildir. Bu yeşil zeytin dalından koparılmazsa zaman içerisinde daha fazla olgunlaşıp siyah zeytin olacaktır.

Zeytinin içeriği

Zeytin, besin değer oldukça yüksek bir yiyecektir. Zeytin içerisindeki besin değerlerine bakılacak olursa ilk söylenecek şeyler karbonhidrat, protein ve yağ gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılamasıdır. Bunların yanı sıra zeytinin içerisinde lif, sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, c vitamini ve a vitamini bulunmaktadır.

Zeytinyağının faydaları

Zeytinin olduğu gibi zeytinyağının da insan sağlığı için oldukça önemli olduğu tespit edilmiştir. Yemeklere verdiği eşsiz tadın yanında yemeklerin daha sağlıklı olmasını da sağlamaktadır. Tam bir şifa kaynağı olan zeytinyağı, yüze sürülebilir. Bunun yanı sıra saçlara maske yapılarak daha sağlıklı ve ışıl ışıl görülmesi sağlamaktadır.

Zeytinyağının faydası sıralanacak olursa organların kendilerini yenilemesinde yardımcı olur, karaciğerin temizlenip sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar, Alzheimer hastalığının daha az görülmesini sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıkların oluşmasını engeller, içerdiği antioksidan sayesinde toksinlerden kurtulmayı sağlar, kanser hücrelerinin gelişmesini ve yayılmasını önler ve son olarak içerdiği e vitamini sayesinde hücre yenilenmesine katkı sağlar. Hücre yenilenmesi sayesinde daha genç bir görünüm oluşturur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir