Yeni Saç Oluşumu İçin Öneriler

Yanlış ve eksik beslenme, genetik faktörler ve çevre etkileri saçları zayıflatıp saç kaybına neden olabilir. Henüz canlı olan saç kökleri eğer sağlıklı bir şekilde beslenirse dökülen saçların yerine yeni saçlar çıkarmak mümkündür. Ancak genetik faktörlerle saç kaybı yaşanıyorsa bu öneriler işe yaramayabilir. Tamamen doğal olan bu yöntemler bitkiler sayesinde yeni saç oluşumu sağlayacak ve daha gür saçlara kavuşmamızı sağlayacaktır.

saç çıkımı
saç çıkımı

Yeni Saç Çıkaran Bitkiler

Lavanta: Lavanta dökülen saçların köklerinde yeni saçların çıkmasına yardımcı olur. Lavanta aktarlardan temin edilebilir. 750 ml kaynar suyun içerisine atılacak bir tutam lavanta 5-10 dakika demlenir. Demlenen suyla saçlar yıkanır ve yarım saat bu şekilde beklenir. Daha sonra saçlar durulanır.  Bu yöntemi haftada bir ila iki defa uygulamak yeterlidir.

Zeytinyağı ve Bal: Zeytinyağı ve bal ölü saç hücrelerini tekrar hayata döndürür. Saç dökülmesini önleyerek yeni saçların çıkmasına da etki eder. İki çay kaşığı balı 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırın ve içerisine bir çay kaşığı toz tarçın ilave edin. Kafa derisindeki saçsız bölgeye bu karışımı uygulayın ve 15 dakika bekletin. Daha sonra güzelce durulayın. Bu karışımı haftada 3-4 kez uygularsanız olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

saç dökülmesi
saç dökülmesi

Hindistan Cevizi Sütü: Saç çıkaran Hindistan cevizi sütü saça düzenli bir şekilde uygulanırsa yeni saç oluşumuna yardımcı olur. Aynı zamanda Hindistan cevizi yağı da saç çıkartan yağlardandır. 20 ml. Hindistan cevizi yağına 2 çay kaşığı limon sıkarak saç derisine uygulayın. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. Bu karışımı haftada 2 kere uygulayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir