Şampuana Şeker Katılırsa Ne Olur?

Şekerin günlük tüketimde sürekli olarak azaltılması konusunda uyaran uzmanlardan farklı bir yaklaşım geldi. Dermatolojik olarak önerilen şekerin saçlara yapmış olduğu etki ile ilgili olarak şaşırılacak bir açıklama yapıldı. Geçtiğimiz günlere de yapılan açıklamaya göre şampuana şeker katılması sonucunda saç derisi ve saç temizliğinde önemli bir adım atılmış oluyor.

şekerli şampuan
şekerli şampuan

Şekerli Şampuan Nasıl uygulanır?

Şampuan içine şeker katılarak saçların yıkanması işleminde mutlaka kullanılan şampuanın nemlendirici içermesi gerekiyor. Şampuan ve nemlendirici içeren şampuanlarda kullanılan şeker uygulamasında bir kaşık kadar şeker ile şampuan karıştırılıyor. Özellikle saç diplerine masaj yapılarak uygulanır. Masaj yapılarak saç derisine nüfus ettirilen şeker saç diplerinde bulunan ölü hücrelerin atılmasına ve saç diplerinin derinlemesine temizlenmesine sebep olmakta. Böylece daha sağlıklı ve daha güçlü saç köklerinin oluşması hedeflenir. Saç diplerinde olan değişimin yanı sıra saç tellerinin de daha güzel temizlenmesini sağlayan şeker kullanımında da fazlaya kaçmak doğru değildir.

şampuan
şampuan

Şekerli şampuan uygulaması ile masaj yaparken sert hareketlerden kaçınmanız öneriliyor. Saç diplerini tahriş etmeyecek kadar yumuşak hareketler ile özellikle kepek sorununa çözüm oluşturulabiliyor.

Şekerli şampuan uygulamasını en az dört yıkamada bir yapılması özellikle uzmanlar tarafından öneriliyor. Saç diplerine yapılan masaj ve saçlara olan pozitif etki sıklıkla ya da her yıkamada yapılması durumunda aşınma ya da tahrişe sebep olmanın yanı sıra saçları da yıpratabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir