Wireless Sinyal Güçlendirme Yöntemleri Nelerdir?

Hayatımızın bir parçası olarak görmeye başladığımız interneti daha verimli kullanmak için birkaç ipucundan bahsedelim. Modeminizin antenini yükseltmektir. Anteni yükseltmek derken, antenin çekim gücünü yükseltmek. Örnek verecek olursak anten 5 dbi ise 6, 9 ve 14 dbi gibi çekim gücü daha yüksek antenlerle değiştirmek.

wireless
wireless

Anten Tipleri

Antenin türü de önem taşımaktadır. Çubuk anten, grid anten veya panel anten şeklinde üç farklı tipe sahip anten vardır. Çubuk anten; bu antenler kendi etrafındaki alanın tamamını kapsamaktadır. Genellikle evler için kullanılan modemlerdir. Bu antenlerin performansı en yüksek olanı ALFA marka olan antenlerdir. Ülkemizde bu antenleri bulmak biraz zor olduğu için internet üzerinden sipariş vermeniz daha kolay olacaktır. Ve ALFA anteni aldığınızda internetinizden daha rahat faydalanabileceksiniz.

Wireless anten
Wireless anten

Grid anten; grid antenler ise şekil itibariyle çanak antenlere benzerler. Bu tip antenler daha geniş açılı çekim gücüne sahiplerdir. Grid antende ise yüksek verim için TP Link’dir.

Panel anten; bu tip antenler çubuk antenlerden daha iyi çekim gücüne sahip olup çubuk antenlerin ulamadıkları noktalara kadar sinyal ulaştırırlar.

grid anten
grid anten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir