Bursit Diyeti

Bursit diyeti hakkında bilgi vermeden önce, öncelikle bilmeyenler açısından bursit nedir onu açıklamak gerekir. Bursit bir tür eklem rahatsızlığıdır. Bursaların hastalanmasına verilen isimdir. Dizlerde ve omuzlarda yer alan bursaların iltihaplanmasına bağlı olarak gelişen bir durumdur. Bursalar ise kemikleri saran ve bunları koruyan yumuşak dokulardır. Evet, bursit tedavi edilmez ise ciddi sağlık problemlerine yol açmaktadır.

Bursit Diyeti
Bursit Diyeti

İşte bursiti önlemek ve/veya bursit problemi olduğunda beslenme çok  önem taşımaktadır ve kendine ait kimi hastalıklarda olduğu gibi burada da bir diyet vardır. Gelin dilerseniz bunların neler olduğuna bakalım.

Bursit Diyetinde Yenmesi ve Yenmemesi Gereken Yiyecekler

Sonuçta iltihaplı bir hastalık olduğu için beslenme önemlidir ve iltihaba iyi gelen yiyecekleri tüketmek hastalığa iyi gelecektir.

Bu besinlerin en başında, birçok hastalığa iyi gelen ve adeta kurtarıcı olan havuç baş sıradadır. İster çiğ olarak, ister salata olarak tüketin ama asla havuç yemeyi unutmayın.

Diyet
Diyet

Çiğ kereviz önerilen bir diğer besindir. Yeşil yapraklı sebzeler, yulaf, dulavrat otu, avokado, bu hastalığın kurtarıcı gıdalarıdır.

Bir de yenmemesi gereken, uzak durulması gereken yiyecekler vardır bunlar ise, fast food, domates, aşırı derece kırmızı et ve asit içeren gıdalardır.

.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir