İlk Google Glass Yasağı

Oldukça farklı bir gözlük olan google glass gelişmiş özelliklere sahip. Bu özelliklerin başında ise video kaydı yapabilme, fotoğraf çekebilmek ilk sırada geliyor. Ancak bu gözlüklerin piyasa içerisinde yayılması ile birlikte yasaklarda peşi sıra gelmeye başladı. Özellikle belli başlı ortamlarda bu gözlüklerin kapatılması ve kullanılmaması isteniyor.

google glass trend
google glass trend

Sinemada Yasak

Sinemaya gittiğinizde bütün kayıt cihazlarından önce google glass gözlüklerinizi kapatmanız gerekecek. Yasaklanan bu gözlükler aslında yanlış kişilerin elinde farklı amaçlar ile kullanılabiliyor.

Film kopyalamak isteyen, ya da belli ortamları kayıt altına almak isteyenler için sıkıntı olan telif hakkı nedeni ile bu türden faaliyetlerin hepsi gözlüğe gereken yasağı getirdi.

google glass
google glass

Farklı özelliklere sahip olan bu gözlüğün en ilgi çekici yanı ise hemen her alanda yapabildiği kayıt özelliği. İstediğiniz zaman sizin yerinize görebilen bu gözler her ortam içerisinde sesi ve görüntüyü net bir biçimde kayıt altına alabiliyor.

Gözlüğü almak isteyenlerin şimdiden dikkat etmesi gereken bu yasaklar başta ABD olmak üzere birçok ülkede uygulanmaya başlandı.

Google Glass Woman
Google Glass Woman

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir