Taze Sıkılmış Meyve Sularının Faydaları

Gün içerisinde konsantre meyve sularını fazlaca tüketiyoruz. Ancak bu meyve suları taze sıkılmışları kadar faydalı olmuyor ne yazık ki. Ayrıca bu meyve sularının uzun süre beklemesi, şeker katkılı olması ve vitaminsiz olması sağlımıza bir faydası bulunmuyor.

Portakal Suyu
Portakal Suyu

Özellikle kış aylarında taze sıkılmış meyve suları tüketerek hastalıkları kendinizden uzak tutabilirsiniz.

 

Taze Sıkılmış Meyve Suları

Mandalina Suyu
Mandalina Suyu

 

Taze sıkılmış meyve suları denilince akla ilk olarak portakal suyu geliyor. Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan portakal suları aynı zamanda içerisindeki C vitamini ile bizleri soğuktan koruyarak hastalanmamızı engeller. C vitamininin yanında potasyum, kalsiyum, B vitaminini de içerisinde barındırır.

Greyfurt
Greyfurt

 

Bizler için faydalı olabilecek bir diğer içecek ise havuç suyu. Pek halk arasında bilinmese de A vitamini açısından zengin olan bu içecek gözlere oldukça faydalı gelmektedir. Bir diğer taze içeceğimiz ise nar suyu.

Taze Sıkılmış Meyve Suları
Taze Sıkılmış Meyve Suları

Bir bardağı birçok faydalı besine eş değer olan bu içecek kalp dostu olarak tüketmenizde fayda var. Faydaları herkes tarafından bilinen domateslerinde suyunu içmekte sizlere C ve E vitamini sağlayacaktır. Aynı zamanda mide rahatsızlıklarında, gripte doğal ilaç görevi görecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir