Türk Evlerinin Olmazsa Olmazlar

Türk evleri ne kadar modern görünüme sahip olmaya başlasa da bazı gelenekleri hemen hayattan çıkartmak zor. Her evde bulacağınız bazı ayrıntılara dikkat ederseniz, kalıplaşmış gibi. Türk evlerinin ortak gelenekleri ile eskiyi de anabilirsiniz. Ortak bir kültürümüz olduğu için bazıları zor değişir.

danteller
danteller

Türk Kültüründe Ev Dekorasyonu

Evlerin vazgeçilmezleri danteller, günümüzde de her yerde. Bazı bayanlar özellikle dantel modasını sevmese de kullananlar aşırı fazla. Televizyon, sehpa ya da bilgisayara bile dantel örtme modası devam ediyor. Nazar boncuğu ise önemli dekor taşı. Kem gözlerden korunur, düşüncesiyle mutlaka evlerde yer alır. Zigon sehpalar ise evler için kullanışlı bir eşya.

borcam
borcam

Yoğurt kapları ise çiçeklerin saklanmasında işe yarıyor. Yoğurt kaplarına her şey konuyor. Kalan yemekleri saklarsınız. Yoğurt kabı asla atılmaz. Maşrapa ise her evde mutlaka vardır. Borcam ise Türkiye’de en çok hediye edilen ev eşyası olarak bilinir. Asla açılmayan Temel Britannica ve Meydan Larousse setleri ise kitaplığı süsler. Türk gelenekleri her zaman evlerde devam edecek bir uygulama.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir