Saç Dökülmesine Kayısı Etkisi

Son yıllarda yapılan araştırmalara göre tüm insanların yaşadığı bir sorun olan saç dökülmesine doğal bir yöntem bulundu. Bayanlar her zaman kendine bakan ve bundan keyif alan cins olarak karşımızdayken artık günümüzde erkeklerde kendine bakmaya başladı.

saç dökülmesine kayısı
saç dökülmesine kayısı

 

Hatta saç dökülmesi en çok onları üzer oldu. Amerikalı bir uzmanın yapmış olduğu araştırmayla artık saçlar dökülmeyecek. Bunu engelleyecek olan bir meyve. Yani kayısı.

Saç dökülmesini nasıl etkiliyor?

Yapılan araştırmada 240 farklı kayısıdan örnekler alındı. Bunun sonucunda kayısının insan sağlığına doğrudan etki ettiği anlaşıldı. İçinde barındırdığı çinko ve selenyum elementleri insanlara yararlı olduğu için kayısı hakkına yapılan araştırma biraz daha kapsamlaştırıldı. Elde edilen yeni sonuç selenyumun saç dökülmesini engellediği. Kayısının saç dökülmesine kesin sonuç elde edilecek etkisi olan tek doğal ürün olması ve herkes tarafından da bilinen bir meyve olması ona oldukça ihtiyaç duyulacağına işaret.

saç dökülmesine kayısı
saç dökülmesine kayısı

Doktorlarında bu konuda tavrı ve kararı net. Son birkaç yıldır insanlara her durumda ilaç içmemeleri konusunda uyarı yapılmakta. Yapılan araştırmadan sonra kat edilen yol bu tezi yineliyor. Saç dökülmesinin yanı sıra, saç uzamasını da hızlandıran kayısı, aynı zamanda kanserle mücadelede de etkili olacağı savunuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir