Burun Estetiğine Yeni Bir Soluk: Avşar Maskesi

Burun estetiği operasyonundaki asıl amaç kişilerin yüzlerinde en belirgin olan noktanın burun olmasının engellenmesidir. Bir insanın yüz kısmına baktığınız zaman ön planda olan ve göze ilk çarpan yer burun olmamalıdır. Burun kısmı büyük olan, önde olan ya da sarkık olan kişiler bu durumdan rahatsız oluyorlar ise burun estetiği ameliyatı olabilirler.

avşar 3d mask rinoplasti

Büyük bir burun çeşitli sağlık sorunları ile birlikte kişilerin daha sert, baskıcı ve erkeksi görünmesine de yol açabiliyor. Burun kısmının sarkık olması durumunda ise kötü görünümden dolayı kişilerde özgüven eksikliği başlayabilir. İnsanlar toplum tarafından ilk olarak yüz çevresine bakarak değerlendirildiği için genel görünüm açısından burnun estetik bir yapıya sahip olması oldukça önemlidir.

Burun estetiği yani tıp dilinde bilinen adı ile rinoplasti operasyonu yapılmadan önce kişinin yüzü en iyi şekilde analiz edilmelidir. Operasyondaki amaç yüz ile uyumlu bir burun ortaya çıkartmaktır. Aşırı büyük bir burun ile aşırı küçük bir burun arasında fark olmadığı için ameliyat yapılmadan önce en ideal ölçülerde burnun ortaya çıkartılması gereklidir.

avsar 3d mask rinoplasti

3D Maske Burun Ameliyatı Uygulaması

Burun estetiği ameliyatı olmak isteyen hastaların çoğunun akıllarında ise burnun ameliyat sonrasında yüzlerine yakışıp yakışmayacağı ile ilgili soru işaretleri vardır. Estetik plastik cerrah Op. Dr. Yakup Avşar ise bir ilke imza atarak bu konuda devrim niteliğinde bir adım atmıştır.

3D printer kullanarak yüz ve vücudun 3 boyutlu maskelerini üreten Op. Dr. Yakup Avşar 3d maske teknolojisini kullanarak burun estetiği alanında dünyada bir ilke imza atmıştır. Uygulama ile tüm dünya basınının ilgisini üzerine çekmeyi başaran Türk cerraha son olarak dünyanın en büyük ajansları arasında yer alan İngiliz haber ajansı Reuters yer vermiştir.

https://www.youtube.com/watch?v=WbH6WZvbr3M

Ameliyat öncesinde çeşitli cerrahlar tarafından Photoshop gibi yazılımlar ile oluşturulan burun tasarımlarının gerçeği tam olarak yansıtamaması ve ameliyat sonrasında farklı sonuçlar çıkması pek çok insanın sorunları arasında yer alıyordu. 3d maske burun estetiği yöntemi sayesinde ise bu sorunlar tamamen engellenmiş oldu.

3d yazıcılar ile detaylı bir şekilde taranan yüzler üzerinde kısa bir süre içerisinde 3d printer ile çıktı alınıyor. Hastanın yüzünün bir kopyası elde edildikten sonra ise hastaya ait olan yüzün oranları, burnun büyüklüğü, deri kalınlığı, kıkırdak yapısı ve kemik yapısı incelenerek yeni bir burun tasarlanıyor.

Hastaya sunulan bu görüntiler ise hastaların yeni burunları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlıyor. Ameliyat ile elde edilecek olan sonuçlar böylelikle A’dan Z’ye tüm ayrıntıları ile birlikte 3d mask print uygulaması sayesinde ortaya çıkartılıyor.

avsar 3d mask rinoplasti

Burun Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Burun ameliyatınızı başarılı bir şekilde atlattıktan sonra kısa süre içerisinde günlük hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Ancak operasyondan sonra burun bölgenizin temizliğine ekstra özen göstermelisiniz. Doktorunuzun sizin için uygun gördüğü spreyler ile burnunuzun iç kısımlarını temizlemelisiniz.

Ameliyat sonrası cildinizde ufak sivilceler meydana gelebilir. Bu sivilceleri kendi yöntemleriniz ile yok etmeye çalışmak yerine doktorunuzun sizin için uygun gördüğü tedavi yöntemlerini uygulayın. Sivilceler için kullanabileceğiniz bakım ürünleri arasında ise pH sabunlar ve yüz temizleme jelleri bulunmaktadır.

Doktorunuz aksini belirtmediği sürece 2. haftanın sonlarına doğru dilediğiniz şekilde havuza ya da denize girebilirsiniz. Bu sıralarda ise burnunuza dokunmaktan çekinmenize gerek yoktur. Temizliğinizi aksatmadan hafif dokunuşlar ile sürekli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde yapmanız gereklidir. Ameliyat sonrasındaki ilk 3 ay boyunca ise burun bölgenize sert darbeler almaktan uzak durmanız gereklidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir