Trafiğe Yardımcı Akıllı Telefon Uygulamaları

Günümüzün en ciddi sorunlarından biri olan trafik, gün geçtikçe başa çıkılamaz bir hale geliyor. Kişisel araç kullanımı sürekli artarken, yenilenmeyen trafik sistemi özellikle büyük şehirlerde bir kâbus haline gelebiliyor. Bunun yanı sıra taksi bulamamak, toplu taşıma araçlarının çok dolu olması, yoğunluk yüzünden trafikten uzun süre kurtulamamak, şehir hayatının genel sorunlarından olmuştur.

araba teknolojisi
araba teknolojisi

Bunların önüne geçmek şehir planlamaları açısından nerdeyse imkânsız bir durum olduğu için, gelişen teknoloji bu konuda insanların yardımına koşuyor. Sosyal olarak desteklenen bilgisayar ve mobil uygulamaları ile trafiğe yardımcı olan akıllı telefonlar, bilgi edinmek için en güvenilir kaynaklardan biri haline geldi.

Trafik Uygulamaları Nasıl Çalışıyor?

Temelde Türkiye’nin her yerinde kullanılabilecek olan bu uygulamalar, üç büyük ilde aktif olarak kullanılmakta. Bunu sebebi uygulamanın kullanıcı sayısı ile doğru orantı gösteriyor. Çünkü bilgi giren kullanıcı sayısının fazlalığı bu uygulamaların doğru ve kesin bilgiyi kullanıcılara hızlı bir şekilde sunmasını sağlıyor.

 

Uygulamalar arasında özellikle İstanbul için çok kullanışlı olan yol tarifi uygulamaları toplu taşıma, yaya ve araç kullanarak istenilen adrese nasıl en kısa gidileceğini anlatıyor. Sokakların cadde ve trafik akış hızını aktaran uygulamalar bulunduğu gibi, mobil olarak taksi çağırmaya yarayan uygulamalar ve toplu taşıma araçlarının doluluk oranlarını ve güzergâhlarını da gösteren uygulamalar bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir