Migren için Beslenme Önerileri

Kan damarlarının daralması ve gevşemesi durumu sonucu ortaya çıkan migren bireylerde çok sık ortaya çıkan bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkıyor. Migreni de tetikleyen bazı maddeler mevcut. Bu nedenle migreniniz varsa beslenirken migreni tetikleyen maddeleri almamanız gerekiyor. Özellikle Tiramin içeren besinler migren krizine davetiye çıkarabiliyor. İşte, migren için beslenme önerileri:

migren ağrısı
migren ağrısı
  • Eğer migreniniz varsa sebze ağırlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz. Sebze çorbası ve sebze püresi gibi yemekler sizin için ideal seçimler olacaktır.
  • Bazı bitki çayları da migren krizlerine iyi gelebiliyor. Özellikle papatya ve melisa çayı günlük tüketildiğinde migreni tedavi edici ve ağrıları azaltıcı bir etkiye sahip.

    migren
    migren
  • Elma ve armut gibi meyvelerde migren ağrılarıyla başı dertte olanlar için oldukça faydalı besinler. Bu meyvelerin de günde birkaç porsiyon yenilmesi öneriliyor.

Ayrıca sadece beslenme önerileri değil uzmanlar tarafından rahatlama egzersizlerinin de düzenli olarak yapılması öneriliyor. Her sabah uyandığınızda 10-15 dakika boyunca nefes ve rahatlama egzersizleri yapın. Fırsat bulduğunuzda bol bol yürüyün ve egzersiz yapın. Uyku düzeninizi korumaya özen gösterin. Gece çok geç saatlerde yatmayın ve günden en az 7 saat uyumaya çalışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir