TMU (Transkranial Manyetik Uyarım) Tedavisi Nedir?

Depresyon, şizofren, kulak çınlaması, panik atak, beyin felci, Parkinson, migren, unutkanlık ve bunama gibi hastalıklarda ilaç tedavisi, şüphesiz en yaygın, en kolay ulaşılabilir tedavi şeklidir. Ancak 20 yıldır güvenle kullanılan tmu tedavisi daha rahat ve zararsız bir uygulamadır. Mikro ölçekteki biyolojik ajanların dengesizliğini ortadan kaldırmakta en etkili tedavi şekli olan Transkranial Manyetik Uyarım (TMU), adeta beyne zarar veren tüm nöronları yok eder.

Nörolojik ve Psikiyatrik Hastalıklar için TMU Tedavisi

Fizyolojik ve psikolojik tüm beyin hastalıklarının temelinde hücreden hücreye geçen ya da aynı nöron aksonunda etkileşime giren iletilerin takılması ya da deformasyona uğraması sonucunda ortaya çıkan nörotransmitter dengesizliği veya düzensizliği görülür. Bu mikro moleküler ajanlarda ki dengesizlikler stresten baş ağrısına kadar birçok nörolojik ve psikiyatrik hastalıklara sebep olur. TMU (Transkranial Manyetik Uyarım) tedavisi ile beyine şok manyetik ikazlar gönderilerek, beyinin hastalanmadan önceki normal haline tekrar dönmesi amaçlanır.

TMU Tedavisinin Avantajları

İlaçlara cevap vermeyen, ilaç tedavisinin düzeltemediği hastalar veya ilaç kullanmak istemeyen hastalar, tmu tedavisi ile düzelme şansına sahiptir. Hamile olan ya da emzirme döneminde olup, ilaç kullanamayan kadın hastalar için de zararsızdır. TMS ile yapılan işlevsel görüntüleme çalışmalarında kortikal bölge yoluyla yapılan transsinaptik etkinin uzak beyin yapılarında bile aktivasyona neden olduğunu görülür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir