Kol ve Omuz Kaslarınızı Dambıl İle Çalıştırın

Spor, her sağlıklı yaşamın olmazsa olmazıdır. Hayatımızın içerisinde haftanın belli günlerinde belli zamanlarda spor için zaman ayrılmalıdır. Şartlar ne olursa olsun, her zaman dinç ve zinde kalmak adına sporun önemi büyüktür.

Vücudunuzu iyi tanıdıktan sonra doğru hareketler ve doğru spor aletleriyle en iyi şekilde çok iyi spor yapabilirsiniz. Fiziğinizin en güzel şekilde görünmesini sağlamak, formunuzu korumak adına belli başlı kaslarınızı çalıştırmak, sizlere zindelik kazandıracaktır. Günümüz şartları içerisinde kol ve omuz kasları için gerekli olan spor aletinin temelinde dambıl bulunur. En iyi şekilde hareketlerin yapımını doğru biçimde öğrenerek bu konuda başarılı olabilirsiniz.

Evde Kol Kaslarınızı Çalıştırmanın Yolu

Dambıllar ile belli ağırlıklar kullanarak evdeyken kol kaslarınızı çalıştırabilir, sıkılaştırabilirsiniz. Bu konuda gerçekten başarılı hareketler sizlere en iyi biçimde yardımcı olacağı gibi sıkı bir kol kası yapmanızda da etkili olacaktır.

Öncelikle düz bir zemin üzerine oturarak burada bacaklarınızın düzgün şekilde yere basıyor olması önemlidir. Bunun yanı sıra dik duruşunuzu da ayarlamalısınız. Hiçbir şekilde kambur oturuş kabul edilmeyecek olan bu hareket halinde, dik duruşunuz sonrasında dambılları alarak yukarı doğru düz bir açıyla kaldırınız ve indiriniz. Yapacağınız bu harekette en önemli durumlardan biri de nefes alıp vermek olacaktır. Dambılları yukarı kaldırırken nefes vermek, indirirken nefes almak önemli bir durumdur.

Statik bir çalışma olarak, dambılları kaldırdığınızda kol kasınızı da sıkarsanız, bu şekilde de bir çalışmayı yapmış olur ve kaslarınızı ekstradan da çalıştırmış olursunuz. Yukarıya doğru kaldırış sonrasında yarım saniyelik bekleyiş yeterli olacaktır. Bu hareketi 12×3 şeklinde set halinde yaparsanız ve her set sonrasında 45 saniyelik bir bekleme süresine katılırsanız, sizlerde çok iyi şekilde bu konuda başarılı olabilirsiniz.

Göğüslerinizi Dambıl İle Çalıştırın

Dambıl yana açış, oturarak kollarınızı yana gererek açma ya da sırt üstü yatarak dambılları üst göğüs için dambıl baskı (pres) adı verilen hareket ile çalıştırabilirsiniz. Bunların her birinin özel hareketler olduğu kadar her biri direkt olarak dambıl ile yapılabiliyor. Bu gerçekten en iyi faydayı alabileceğiniz etkili çalışmalardır.

Her biri için özel hareketler olup spor salonunda spor hocanızdan bilgi ve alacağınız program dahilinde siz de göğüslerinizi çalıştırabilir ve sıkılaştırma konusunda programınıza uyarak başarılı olabilirsiniz. En iyi şekilde göğüs ve kol kasları için çalıştırma da dambıl setleri sizin işinizi görecektir.

İster evinizdeyken isterseniz de spor salonunda başarılı spor hareketleriyle fitness çalışmalarınızı yapabilirsiniz. Sıkı olmak, vücudunuzu sıkı tutmak adına dambıl ile bu konuda başarılı olabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken, belli zaman aralıklarında vücudunuzun doğru duruşlarıyla en iyi şekilde hareketleri yerine getirmek olacaktır. Sıkı olmak adına sizlerde istediğiniz başarıyı yakalamak için dambıl ile bu başarıyı yakalayabilirsiniz. Vücudunuzun belli oranında kol ve omuzlarınızda kaslarınızı çalıştırmalar yaparak, hem kas oranınızı arttırabilir hem de fiziksel olarak görünüşünüzde çok daha ileri seviyede görüşüne sahip olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir