Sürme Sürmeyi Öğrenin

Makyaj jargonunda ‘eyeliner’ olarak bilinen ve yoğun olarak bu isim ile kullanılan ürünün Türkçe karşılığı ‘sürme’ dir. Eyeliner’ı doğru renkte ve doğru miktarda kullanmak gözün güzelliğine güzellik katar. Bu nedenle de sürme sürmeyi öğrenmek güzel gözler, anlamlı bakışlar için olmazsa olmazdır. Eyeliner, göz hattını belirlemek, ortaya çıkartmak için kullanılır. Eyeliner, gözün kirpik başlangıç noktalarının hemen altında çekilecek çizgi uygulamasıdır.

Göz Makyajı
Göz Makyajı

Sürmenin Hatasını Rimelle Kapatın

Sürme sürmeyi öğrenmek uzun sürer. Yine de en tecrübeli kadınlar bile zaman zaman hata yapabilir. Sürme kalem ya da jel olarak iki çeşittir. Her iki çeşitte de çizgiyi düzgün bir hat üzerinde ilerletmek, gözün alt ve üst bölümüne uygulan iki çizginin doğru noktada birleşmesini sağlamak Eyeliner kullanımının en doğru uygulaması için gereklidir. Ayrıca sürmeyi (eyeliner) çektikten sonra göz kapaklarınızı kısmadan kapatın. Böylece sürmenin kurumasını sağlayın.

Gözlere Makyaj Yapıı
Gözlere Makyaj Yapıı

Rimeli, eyeliner uygulamasından sonraya bırakın. Böylece eyeliner uygulamasında yaptığınız küçük hataları rimel ile kapatabilirsiniz. Üstelik rimel öncesi yapılan eyeliner uygulamasında bariz hatalar yaşandığında silip yeniden uygulamak daha kolay olacaktır. Bu arada acemilik dönemlerinde jel eyeliner kullanmak daha kolay gelecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir