Bilyalı Değirmenlerin Çalışma Prensibi

Toprak altından çıkarılan cevherlerin işlenmesine olanak sağlayan bilyalı değirmenler oldukça büyük bir ebada ve güce sahip. Bu nedenle sen sert madenlerin işlendiği makine olarak bilinen bilyalı değirmenlerin madenlerin öğütülmesi için kullanılır. En sert madenleri bile işleme gücüne sahip olmasından dolayı diğer öğütme ve değirmenlere göre daha farklı ve apayrı bir çalışma sistemi bulunuyor. Bu çalışma sistemi de cevherin sertliğine, büyüklüğüne, getirilmek istenilen mikron boyutuna göre ayarlanabilir.

Bu tip özelliklere sahip olan ve bu şekilde çalışan bilyalı değirmenlere ek olarak çubuklu değirmenler ve çakıllı değirmenlerde bulunur. Ancak bilyalı değirmenler sürtünme, darbe ve öğütme işlemlerini aynı anda yaptığı için diğerlerinde göre daha etkili ve faydalıdır. Silindir şekline sahip bilyalı değirmenler üstün teknoloji isteyen özel makinelerdir.

Bilyalı Değirmen
Bilyalı Değirmen

Bilyalı Değirmenlerin Parçaları

Cevherleri öğütmek için kurulan silindir şeklinde ki düz taşımalı değirmen modelleri gövde, sağ ve sol kapaklar, yataklar, giriş, çıkış, astarlar, aktarılan ortam ve tahrik düzeneğinden oluşur. Karmaşık bir yapıya sahip olmakla beraber profesyonellikte isteyen bu değirmenler https://www.remas.com.tr/bilyali-degirmenler/ tarafından en iyi şekilde üretilir ve monte edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir