Siyah Noktalar İçin Evde Cilt Maskesi Yapımı

Cildin sağlıklı görünmesi ve bu sağlıklı görüntüsünü uzun süre koruması için bakımlı olması gerekir. Özellikle şehir yaşamı içinde bulunan kişilerde hava kirliliği sebebi ile oldukça zararlı etkenler yaşanabilir. Bunun yanı sıra stres de cilt için olumsuz etkiler yaratabiliyor. Cilt bakımının temelinde temizleme işlemi gelir.

siyah nokta
siyah nokta

Özellikle siyah noktaların oluşumu hava kirliliği, kozmetik ürün kullanımlarına bağlı olarak daha sık oluşabiliyor.Siyah nokta temizliği için kullanılabilecek olan kozmetik ürünlerin yanı sıra derinlemesine cilt temizliği için evde yapılabilecek maske ve çeşitli ürün kullanımı yapılabilir.

Evde Yapılabilecek Cilt Temizlik Uygulaması

Evde yapılabilecek çeşitli karışımlar ile cilt temizliğinizi yapmanız mümkün. Cilt konusunda oldukça faydalara sahip olan bir üründe karbonattır. Karbonat hem ölü hücrelerden arınma hem de siyah noktaların temizlenmesi açısından idealdir. Karbonatın hafif su ile ıslatılarak cilde hafif hafif sürülmesi sonrasında ılık su ile durulayın. Sonra ise gözeneklerin kapanması için soğuk suyu yüzünüze çarpın.

evde siyah nokta maskesi
evde siyah nokta maskesi

Siyah noktalar ve cilt temizliğinde bir diğer uygulama ise yoğurt ve limon suyu karışımıdır. Yoğurt nem seviyesini dengelerken limon ise hem cildin temizlenmesi hem de çeşitli zararlılardan arınması için etki edip, sıkılaşma yaratabilir. Cildinize yoğurt ve limon karışımını sürdükten sonra bir süre bekletin. Sonrasında ise ılık su ile durulayın. Bu maskeyi ihtiyaç duydukça tekrarlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir