Topuk Çatlakları

Topuk çatlakları soğuktan ve nem kaybından dolayı aşırı kuruluğun oluşturduğu çatlaklardır. Kuruyan cilt esnekliğini kaybederek önce hafif çatlaklara neden olur. Bu hafif çatlaklar daha da derinleşerek ağrı yapan çatlaklara dönüşebilir ve önlem alınmadığı takdirde iltihaplara yol açabilir. Topuk çatlakları ileriki yaşlardaki kişilerde ya da işi gereği ayakta duran kişilerde sıklıkla görülebilir. İş ve yaşın yanı sıra soğuk havalar da topuk çatlaklarına neden olabilmektedir.

çatlak
çatlak

Topuk Çatlakları Nasıl Giderilir?

Her banyodan sonra topuk taşını kullanarak ölü deriyi temizlememiz gerekmektedir. Topuk taşıyla topuklarımızı törpülerken yumuşak hareketler kullanmalı ve deriyi tahriş etmemeliyiz. Çatlak bölgeler için ayrıca içerisinde E vitamini ve jojoba yağı bulunan ayak kremlerini kullanmalıyız. Çatlakları giderene kadar çorap ve kapalı ayakkabı kullanımına özen göstermeliyiz. Aynı zamanda gece yatarken ezilmiş bir asprinle karıştırdığınız vazelini topuklarınıza sürüp çorap giyebilirsiniz. Bu yöntem çatlak sorununu çözen bir yöntem ancak fazlaca kullanıldığında topuk sararmalarına yol açabiliyor. Soğuk suyun içerisine ekleyeceğiniz elma sirkesine ayaklarınızı sokarak yarım saat bekleterek de topuk çatlaklarını tedavi edebilirsiniz.

topuk
topuk

Topuk Çatlaklarını Önlemenin Doğal Yöntemleri

İçeriğinde kantaron yağı bulunan krem, yağ ve saf sarı kantaron yağı cildi yenileme konusunda çok iyi olduğundan dolayı topuklarınıza da iyi gelecektir. Aktarlardan kolaylıkla bulacağınız kantaron yağlı krem ya da yağları topuklarınıza sürebilirsiniz. Aynı zamanda topuklarınıza zeytinyağıyla masaj yaptıktan sonra, galoş giyip yaklaşık 2 saat bekletirseniz de topuk çatlaklarınızı önlemiş olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir