Şanlıurfa’da Plakalar Sıkı Denetimde

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kontrolünde olan zabıta trafik denetleme ve trafik şube ekiplerince okullarda öğrenci taşımacılığında kullanılan öğrenci servislerinin plakalarına yönelik bir araştırma başlattı. Öğrencilerin daha kaliteli ve güvenli bir hizmet alabilmeleri açısından denetime başlayan ekipler araçlardaki ekipmanları da kontrol etmeyi ihmal etmediler.

Velilerin tam destek verdiği uygulama trafiğin yoğun olduğu bölgelerde plakalar üzerinden yapılmaya devam ediyor. Eksik ve ya hata gözlemlenen okul servislerine bu eksikliklerin giderilmesi için süre verilen ve tutanak tutturulan servis şoförleri de öğrencilerin seyahat kalitelerinin artırılması için doğru bir uygulama olduğunu düşündüklerini söylediler.

Tüm şehirlere ait plakalar ve bilgilerin bulunduğu plakalar.gen.tr adresinden gelişmeleri takip edebilir, plaka sorgusu yaptırabilirsiniz. Plaka bilgilerini detaylıca paylaşan web sitesi üzerinden 63 plaka serilerini inceleyebilir ve hangi plakanın hangi ilçeden kayıtlı olduğunu öğrenebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir