Sağlamlığın Diğer Adı Paslanmaz Sac Rulo

Paslanmaz çeliğin en ana çeşidi olan paslanmaz sac ruloların birçok özelliği ve kullanım alanı bulunuyor. Kullanım alanlarına göre çeşitli kodlarla üretilen paslanmaz rulolar hemen hemen aklımıza gelen her alanda kullanılıyor.

Yemek yediğimiz çatal bıçaklardan kolumuzdaki saate ve oturduğumuz evin yapımında kullanılan bazı malzemelere kadar kullanılan saclar buradan da anlaşılacağı gibi her sektörde varlığını sürdürüyor.

saç rulo

Kodlarına Göre Özellikleri ve Kullanım Alanları

304 kodlu saclar en çok tercih edilen paslanmaz rulo çeşididir. 400 °C ye kadar oksitlenmeme özelliği yani oksidasyon özelliği taşırlar. Mutfak eşyaları, ev aletleri, kimya sektörü, petrol sektörü gibi bir çok alanda kullanılırlar.

321 kodlu paslanmaz saclar ise çok daha dayanıklı olarak üretilmiştir. İçinde bulunan Titan sayesinde daha sağlam ve çok daha yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklıdır. Özellikle havacılık sektörü ve fabrikalarda kullanılırlar.

paslanmaz saç rulo

316 kodlu saclar 600 °C ye kadar dayanıklı olan saclardır. Kopma ve büzülme gibi durumlara oldukça dayanıklıdır. İçindeki Molibden elementi sayesinde oksidasyona dayanıklılığı fazladır.

310 kodlu paslanmaz saclar ise çok daha yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklı olan saç çeşididir. 1100 °C ye kadar dayanıklıdırlar. Fırınlar ve kazanların yapımında kullanılırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir