Paslanmaz Sac Hakkında Bilgi

Paslanmaz sac, genelde %12- 20 arasında krom bulunduran demir- karbon karışımıdır. Krom, malzemenin yenime ve ısıya karşı direnç kazanmasını sağlar. Özel nitelikli paslanmaz sac çeşitleri oluşturmak amacı ile karışıma başka türde elementlerde eklenebilir. Bu özel türlerin arasında en önemli olanı nikel katılarak oluşturulan 18-8 paslanmaz sacıdır. İçeriğinde %18 krom ve %8 nikel bulunur.

Paslanmaz Sac İçeriği

Paslanmaz sacın içene eklenen diğer önemli elementler ise fosfor, niyobyum, selenyum, kükürt, titan ve zirkondur. Paslanmaz sac üretiminde yüksek sıcaklığa ve kimyasal kontrolüne ihtiyaç olduğu için karışımlar uzun süre elektrik fırınlarında hazırlanırlar.

paslanmaz sac fiyatları
paslanmaz sac fiyatları

Bu yöntem de fırınlara genelde, sadece en son üründe olması gereken bilişenleri bulunduran hurda yüklenir.

Son zamanlar da ise malzemenin ilk olarak elektrik fırınında eritilmesi ve devamında bir başka potaya alınıp oksijen yardımı ile işlenmesi temelinde bulunan bir tekniktir. Tepkimenin normal olması amacıyla argon ile seyreltilen oksijen gazı malzemenin içerisine üstten bir aparat ile veya potanın en dibinde bulunan bir delikten püskürtülür. Paslanmaz saclar kimyasal bileşimlerine göre ve ısıl işleme verdiklerine tepkilere göre sınıflandırılabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir