Cilt Kusurlarınızdan Kurtulmanın Kolay Yolu

İnsanın tüm bedenin çevreleyen deri, zaman zaman çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşabiliyor. Beş duyu organımızdan biri olan deri, dış görünüm için oldukça büyük bir öneme sahiptir.

Dermatologlar güneşin zararlı ışınları, yediğimiz içtiğimiz şeyler ve kullandığımız kimyasalların derimiz üzerinde büyük hasarlar bırakabileceğini sıklıkla vurgulayarak bu saydığımız etmeler konusunda insanları sıklıkla uyarıyorlar.

cilt
cilt

Cildiniz En Değerli Giysinizdir

Deri üzerinde beliren lekelerin genellikle sorumlusu güneş olarak biliniyor. Ancak güneşe çıkılması uygun olmayan saatlerde dışarı çıkmak ve parfüm krem gibi kimyasalların direkt olarak vücuda temas etmesini sağlamak leke oluşumu için zemin oluşturur.

Güneşin dünyaya dik açıyla geldiği saatler olarak tahmin edilenlerin 12-15 saatleri arasında korumasız güneşe çıkılması ve ya yanlış güneşlenme cilt kanserine dahi yol açabilir.

Peki, cildimizi bu etmenlerden nasıl korumalı ve temizlemeliyiz? Öncelikle özünü doğadan alan cilt dostu ürünler kullanmak sizin için yararlı olacaktır.

Örneğin gül suyu içinde barındırdığı enzimler sayesinde cildinizin tekrar yapılandırmasını sağlayabilirsiniz. Güneşe direkt olarak maruz kalmamak ve korunmak cilt hastalıklarına karşı önlem almanızı sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir