Burun Estetiğiyle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Burun estetiği, zor ve incelikle yapılması gereken bir işlemdir. Bu yüzden estetik olacak kişilerin gözünü korkutur.

Özellikle estetiğin kendine yakışmayacağı ihtimali ve estetik yaptırdıktan sonraki sürecin zorluğu, bu ameliyatı olmak isteyen kişilerin doktor konusunda daha seçici olmalarını ve iyi bir araştırma yapmalarını gerektirir.

Burun Estetiği Öncesi ve Sonrası

Her şeyden önce doktor seçimi, burun estetiği açısından büyük önem taşır. Doktorun yüz analizi konusundaki deneyimi ve yaptığı işlemlerin sonuçları iyice araştırılmalıdır.

Estetik yaptırmak isteyen kişi, doktorunu seçtikten sonra ameliyat öncesinde ne istediğini kesin olarak ve çekindiği noktaları açıkça söylemelidir. Bu kısımda doktor ile hastanın iletişimi çok önemlidir.

Burun estetiği ağrısız bir işlemdir fakat klasik tampon uygulaması yapılırsa ağrı verici olabilir. Ayrıca ameliyattan sonraki en büyük sıkıntı olan nefes alma problemi ise, silikon destekler yardımıyla giderilir ve bu silikonlar herhangi bir ağrıya sebep olmaz.

Ameliyat sonrasında yaşanacak burun kanaması ihtimali, yüksek tansiyon hastaları için daha fazladır. Normal şartlarda burun kanaması ameliyattan sonra olabildiğince minimuma indirilir.

burun estetiği
burun estetiği

Ayrıca ameliyattan en az bir hafta önce Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar alınmamalı ve ameliyattan en az 7 saat önce yemek yenmiş olmalıdır. Çünkü genel anestezi yapılacağı zaman midenin boş olması gerekir

Ameliyat bittikten 3 saat sonra, kişiye sulu gıda verilmeye başlanır. Eğer ameliyattan hemen sonra kişi, soğuk algınlığı geçirecek olursa mutlaka doktoruna başvurmalı ve gerekirse doktorun yazdığı ilaçları kullanmalıdır.

Çünkü hastalık, burun bölgesindeki yaraların iyileşmesini geciktirir. Estetik sonrasında en tedirgin olunan morluklar ise, iyi bir ameliyat yapılırsa en fazla 10 gün içerisinde iyileşme gösterir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir