Hafta Hafta Gebelik Sürecinde Yaşananlar

Gebelik en basit anlatımla 9 ay 10 gün süren uzun bir süreçtir. Bu süreçte anne adayı gebeliğin her haftasında yeni bir değişim yaşar. Hafta hafta gebelik aşamaları iyi takip edildiğinde anne ve bebek sağlığı açısından risk teşkil edecek olumsuzluklar saptanabilir.

Haftalara Göre Gebelik Aşamaları

Gebelik yaklaşık 40 hafta sürer. Gebelik süresinin hafta hafta incelenmesi ve takip edilmesi sürecin daha iyi işlemesi açısından önemlidir. Gebelik hafta hafta incelendiğinde 3 ana sürece ayrılır. Gebeliğin 12. haftasına kadar olan süreç trimester olarak adlandırılır ve bebeğin organlarının oluşmaya başladığı dönemi kapsar.

Pregnancy week by week
Pregnancy week by week
  1. haftadan 27. haftaya kadar olan süreç gebeliğin ikinci üç ayını kapsar. Bu süreçte bebeğin gelişimi sürer ve hız kazanır. Bebeğin iç organlarının oluşumu 11. haftada başlar ve 20. haftaya kadar iç organların gelişimi devam eder. Anne adayı 22, 23 ve 24. haftada karnı büyümeye başladığı için bel ağrısından şikayet etmeye başlar.
Pregnancy week by week
Pregnancy week by week

Gebelikte son üç aylık süreç 28 – 40 hafta arasındaki süreyi kapsar. Bu dönemde anne adayında hormonal değişimler artmıştır. 36. haftadan sonra anne adayının doğumu gittikçe yaklaşmıştır. Anne adayı bu aşamada kendisine çok dikkat etmelidir. Hafta hafta gebelik ile ilgili bilgi almak için gebelik ve annelik sitesini takip edebilir, merak ettiğiniz konularda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir