Saçları Her Gün Yıkamalı mı?

Kişinin güzelliğini ortaya çıkaran en önemli noktalardan birisi hiç şüphe yok ki saçlar. Saçlar kişinin yüzüne ne kadar uygun olursa kişi o kadar güzel ve genç görünüyor. Doğru bir saç rengi, doğru kesim bir saç ve elbette saçın temiz olması.

Zira temiz bir saç aynı zaman daha hacimli ve daha parlak duruyor. Hal böyle olunca da saçların belli periyotlar ile tıpkı diğer organlarımız gibi temizlenmesi yani yıkanması gerekiyor ama bu konuda çalışan uzmanlar çok ciddi fikir ayrılıkları yaşıyor.

saç
saç

Uzmanlar Bu Konuda Ne Diyor?

Bir grup uzman saçın mutlaka günlük olarak yıkanması gerektiğini savunurken, bir grup uzman kesinlikle gündelik olarak saçların yıkanmasına karşı çıkıyor ve bu durumda da insanlar neye inanacağını şaşırıyor.

İsterseniz önce olaya şöyle bir bakalım. Evet kirli saçların saçları donuklaştırdığı ve saçların yapış yapış göründüğü, bu da saçın rengi ve kesimi ne olursa olsun kişiyi çirkin gösterdiği kesin.

O zaman demek ki yapmamız gereken temiz saçlara sahip olmak ama burada da şu noktayı atlamamak gerekir. Kişinin bulunduğu ortam, hava koşulları, saçın yağlı ya da kuru olması, saçın boyalı ya da doğal olması, saçın uzunluğu gibi faktörler hatta kullanılan şampuan bile saçın kirlenmesini etkiliyor.

saç bakımı
saç bakımı

Düşünsenize olabildiğine kirli, tozlu bir ortamda çalışan insanın saçının kirlenmesi kaçınılmaz o zaman da kişi ilk fırsatta ellerini yıkar gibi sağlıklı bir yaşam için saçını da yıkamalı.

Ayrıca yağlı saçların kirlendiği zaman nasıl göründüğünü en azından görüntü kirliliği yarattığını biliyoruz. İşte bunun için asıl olan uzmanların ne dediğinden ziyade sizin saçınızı ve ortamınızı iyi tanımanız. Sonuçta kararı verecek olan kişi sizsiniz. Kimse sizden sizi daha iyi tanıyamaz değil mi?

Şunu da unutmamalı, bulunduğunuz ortam elvermeyebilir ve siz saçınızı yıkayamayabilirsiniz bu durumda da kendinizi suçlamanıza gerek yok. Kendinizi şartlandırmanıza da. Her şey kendi gerçekliği ile var bunu unutmayın. O yüzden doğru, fazla kimyasal içermeyen, saç yapınıza uygun, organik şampuanlar ile saçınızı yıkamanız belki de en doğrusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir