Hamilelikte Diyet Yapılır mı?

Hamilelik döneminde kilo alımını engellemek için yapılan diyetler sağlıksız bir uygulama olup hem bebeğe hem de anneye oldukça zarar verebilir. Normal bir gebelik dönemi içinde anne adayı 10 ile 17 kilo alabiliyor. Bu aralıklara sahip olan kilonun fazlası da zararlı olurken azı da zararlara sebep olabilir. Beslenmeye özen göstererek boy ve kilo orantınızı ilk hamilelik döneminde yaparak alabileceğiniz kiloya en baştan hazırlanmanız sizi motive edecektir.

gebelikte diyet
gebelikte diyet

Fazla Kilo Almamak İçin Ne Yapmalı?

Hamilelik döneminde 17 kilonun üzerinde bir artışı yaşamamak için bazı beslenme kurallarına uymanız gerekir. Sık sık az az yemek yemek, hamur işi ve tatlılardan uzak durmak, gazlı içecekleri tüketmemek, ekmeği azaltmak en başta sayılabilecekler arasındadır.

gebelikte diyet yapmak
gebelikte diyet yapmak

Öğün aralarına mutlaka meyvenizi ilave edin. Kesinlikle iki kişilik yemek yiyorum fikrini beyninizde uzaklaştırmanız gerekir. Düzenli uyku psikolojinizi de düzenler. Bu sayede kilo alımı ile baş etmeniz mümkün olur. Bunların yanı sıra hamilelere özel olan egzersizleri yapabilirsiniz. Yürüyüşü de her gün düzenli olarak yapmaya çalışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir