Her Mevsim Cildiniz Canlı Olsun

Reklam haklı, bizim en değerli giysimiz aslında cildimiz. Bu yüzden hangi mevsimde olursak olalım cilt bakımını ihmal etmemek gerek. Ve temelde cilt bakımı bir sürü kozmetik malzeme almaktan ziyade sağlıklı beslenmeye ve bol su içmeye dayanıyor.

sağlıklı cilt
sağlıklı cilt

Taze meyve ve sebze yemek genel sağlığın gerekli bir koşulu olduğu gibi cilt sağlığı için de şart. Bu konuda dermatologların verdiği öğütlerin çoğu da cildi nemlendirme üzerine. Yeterli nemi alamayan cilt kuruyor, çatlıyor ve pullanıyor. Bu çatlaklardan mikroorganizmaların vücudunuza girme tehlikesi var. Cilt tipinize uygun, kaliteli bir nemlendirici kullanmak gerek.

cilt bakım
cilt bakım

Alınabilecek Basit Önlemler

Güzellik kadınlar için vazgeçilmez bir kavram. İlk çağlardan beri bütün kadınlar güzel olmanın peşindeler. Işıldayan, sağlıklı bir cilt aynı zamanda sağlıklı olduğunuzun göstergesi. Özellikle sabahları evden çıkarken yüzünüze nemlendirici krem sürün. Ellerinize de aynı işlemi günde dört beş kez uygulayın. Soğuk havalarda eldiven giymeye dikkat edin. El yıkama sabununuzun Ph değeri ise nötr olsun. Bunlar herkesin yapabileceği basit işler. Ama uzun vadede sonucunu göreceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir