Sarımsak Çayı Zayıflatıyor mu?

Sarımsak tüketimi ile birçok hastalığa karşı direnç gösteren bedenimiz ayrıca çeşitli cilt hastalıklarının da tedavisinde kullanılıyor. İnsan bedenine içerden ve dışarıdan çok sayıda yarar sağlayan bu mucizevî bitki son günlerde zayıflatması ile de tekrardan gündeme geldi.

sarımsak
sarımsak

Sarımsak pişirilmeden çiğ olarak tüketildiği takdirde kan sulandırıcı etkiye sahip olup ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendirir.  Sarımsak pişirildiğinde etkisi azalan bir bitki olduğu için yemekler de kullanımında da en son olarak yemeğe konulması önerilir. Bu bilgiler ışığında sarımsağın pişirilerek tüketildiği çay uygulamasının yararlı etkilerini azaltmasının yanı sıra bilimsel olarak zayıflattığına dair bir kanıt da yoktur.

Uzmanlar Uyarıyor!

Her sene birçok zayıflama çayı ve hapı ile gündeme gelen bitkiler konusunda uzmanlar bu hap ve çaylarda olumlu bir etki alınmadığı hatta genel olarak metabolizmaya zarar verdiği için yasaklandığı konusunda uyarıyor.

sarımsak çayı
sarımsak çayı

Sarımsak çayı ile ilgili de zayıflamaya dair hiçbir kanıtın yer almadığını bildiren uzmanlar her yararlı olan bitkinin fazla kullanımının zarar getirdiği konusuna da dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir