Saç Ekimi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Erkeklerin bu hayattaki en büyük tutkularından bir tanesi, saçlarıdır. Saçlarına verdikleri önem, başka bir şeyde daha yoktur diyebiliriz. İfade edilen bu yargı, asla bağnaz bir düşüncenin ürünü değildir, bilakis son derece doğru bir tahlildir. Her erkekte bu vardır, tamam bayanlar kadar önem vermezler, her hafta kuaföre gitmezler belki ama saçlarının dökülmemesi için de, en azından süreyi uzatmak için ellerinden geleni yaparlar. Bu noktada amaçları aslında tam olarak görünümlerinde bir değişiklik yaşamak istememeleridir.

Bu konu bundan üç dört yıl öncesinde kadar, kadere teslim edilmiş bir konuydu. Buraya kadar denilerek, makûs talihlerine yenilen erkekler, kendi içlerinde aslında çözüm yolları arıyorlardı. Modern tıbbın gelişme gösterdiği çağımızda, saç ekimi ortaya çıktı ve bu çok büyük ilgi gördü. Bu kadar ilgi görmesi, adından sıkça söz ettirmesi, faaliyet gösteren merkezlerin de sayısının artmasına neden oldu. Artan saç ekim merkezleri, gelen yoğun talebi karşılamak için fazla mesai yaptılar.

Saç Ekimi Nasıl Yapılıyor?

Genel olarak saç ekimi işleminde izlenilen yol, öncelikli olarak saçın kalitesini belirlemek olacaktır. Bu işlem, uygulanacak olan saçın, kafa yapısı tarafından kabul edilip edilmeyeceğini ortaya koyar. O yüzden hekimler bu konunun üzerine çok düşerler. Onlar için saçın kalitesi, olayın anahtarı niteliğindedir. Bu aşıldıktan sonra, kafa tabakası üzerinde, saç olarak yoğun olan bölge seçilir ve oradan seyrek olan bölgelere doğru bir aktarım başlar. Bu aktarım, doğal bir yöntemdir. Yer değiştirme olarak düşünebilirsiniz. Ortaya çıkan yeni düzende, yavaş yavaş eski görünümünüze kavuştuğunuzu göreceksiniz.

Saç ekimiyle alakalı şunu da belirtmekte fayda var. Bir anda her şeyin değişeceğini beklemek, ona göre bir tutum içerisinde olmak, sonucunda bazı hayal kırıklıklarının yaşanmasına neden olabilir. Bu tür hayal kırıklıklarına uğramamak için, baştan her şeye karşı hazırlıklı olmak lazım gelir. Saç ekim merkezlerinde de ilk söylenen söz, sabredin olacaktır. Sabırla başlamalı ve yola bu şekilde devam etmelisiniz. Bu operasyonun neticesinde, belki istenilen düzeye gelemeyeceksiniz. Bu olabilecek bir durumdur. Kendinizi bırakmamalı ve sabırla sonuçların pozitife doğru yönelmesini beklemelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir