Saç Boyasının Akmasını ve Solmasını Önlemek için 5 İpucu

Saç boyatmak modern kadının vazgeçemediği en önemli görsel etki amacıdır. Herkes saçı boyattıktan sonraki canlı, parlak, bakımlı görünen o ilk izlenime bayılır, ancak bu ilk formu uzun süre korumak zordur. Her yıkadığınızda saçınızın renginin akıp solmasını engellemek ise nispeten mümkün…

saçta kalıcı renk
saçta kalıcı renk

Boyalı Saçların Bakımı

1– Saç boyası ne yazık ki saça uzun süre tutunamayıp akan ve renk pigmentleri solan bir güzellik malzemesi ve ne kadar su ile temas ederse yani ne kadar sık yıkanırsa o kadar çabuk akacaktır. Haftada 2-3 kez gibi çok sık yıkamamak bir çözüm olarak önerilebilir ancak yağlı saçlar ve de sık yıkama alışkanlığı olanlar için kuru şampuan kullanmaları tavsiye edilir.

2– Saç boyasının en büyük düşmanı sıcak sudur; sıcak su saç boyasını akıtır. Dolayısı ile saçınızı soğuğa yakın en ılık su ile yıkamanız bu negatif etkiyi öteleyecektir.

3– Saç boyanızın akmaması için kullandığınız saç kremi ve saç kremi içeriğinde amonyak gibi renk açıcı maddeler bulunmamalıdır. Ayrıca saç bakım ürünleri içerisinden saçınıza daha uygun olan ‘renk koruyucu’ özellikli olanları tercih edebilirsiniz.

bakır kızılı boya
bakır kızılı boya

4– Saçınızı yıkarken kullandığınız şampuanların da saç rengini değiştirme özellikleri olduğunu biliyorsunuzdur. Boyalı saçınız için ne kadar az şampuan kullanırsanız o kadar iyidir. Su ile arındırarak saç kremi kullanmak kâfidir.

5– Çoğu kişi ilk boyama bakımı sonrası saçlarının hep aynı kalacağı yanılgısına düşerek bakımını ihmal eder. Oysa periyodik olarak bakım yağı ve maskeler uygulayarak saçı korumak, canlı tutmak için önemlidir.

Saçlarınızı boyatıyorsanız öncelikle saçınıza daha fazla özen göstermeniz gerektiğini aklınızdan çıkarmamalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir