Pürüzsüz Bir Cildin Düşmanı: Batıklar

Batıklar birçok kadını rahatsız eden ve birçok kadının hayali olan pürüzsüz cilde kavuşmanın baş düşmanı. Genelde ağda yapımından sonra oluşan batıklar, aynı zamanda bacaklarda kaşınmaya ve kırmızı ve pürüzlü bir görüntüye yol açabiliyor. Batıklardan kurtulmak adına sizler için derlediğimiz birkaç doğal yöntem var. Pürüzsüz ciltlere merhaba demek için size en uygun olanını uygulayabilirsiniz.

kahve maskesi
kahve maskesi

Kekik Yağı ve Kahve Maskesi

1 tatlı kaşığı kekik yağı, 1 kahve fincanı kahve telvesi, bir çorba kaşığı limon rendesi ve 1 tatlı kaşığı limon yağını birbiriyle karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı batıkların olduğu bölgeye ince bir tabaka halinde sürüyoruz ve 15 dakika bekletip yıkıyoruz. Bir süre sonra batan tüy yumuşayacak ve yüzeye çıkacaktır.

Karbonat Maskesi

1 çorba kaşığı karbonat ve 2 yemek kaşığı yoğurdu küçük bir kapta karıştırıyoruz. Daha sonra duşa girip bacaklarımızı güzelce keseliyor ve ölü derilerden kurtuluyoruz. Duştan çıktıktan ve kurulandıktan sonra bu karışımı bacaklarımıza sürüp 15 dakika bekletiyoruz. Yıkayıp kuruladığımız bacaklarımıza en son limon suyuyla masaj yapıyoruz. Haftada bir kere uygulayacağınız bu maske batık oluşumunu zamanla önleyecektir.

batık oluşumu
batık oluşumu

Üçlü Yağ Karışımı

3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, 7 damla lavanta yağı ve 12 damla çay ağacı yağını bir kapta güzelce karıştırıyoruz. Tüylerimizi almadan önce hazırlayacağımız bu yağ karışımını, tüylerimizi aldıktan sonra batıkların olduğu bölgeye sürüyor ve cildimiz bu karışımı içine çekip iyice emene kadar bekliyoruz. Bu 3 yağın cilt üzerindeki etkileri oldukça muazzam. Hindistan cevizi yağı cildi nemlendirirken, çay ağacı yağı enfeksiyonları ve kızarıkları önlüyor. Lavanta yağı ise cildi yatıştırma özelliğiyle biliniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir