Saç Rengi Seçiminde Ten Renginin Önemi

Kadınların birçoğunun sıkça saç rengini değiştirdiği, en kötü ihtimalle bazı özel günlerde saç rengini değiştirme ihtiyacı duydukları herkesçe bilinir. Ancak kuaförden çıkınca bu durumdan memnun olmamak için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Profesyonel kuaförler her ne kadar bu konuda müşterisine yardımcı olmak istese de önemli olan kişinin kendi kararı olduğu için en doğru kararı da kendisinin alması gerektiği unutulmamalıdır. Saç rengi kişinin güzelliğini ön plana çıkartabileceği gibi kişide eğreti bir durum da yaratabilir.

bakır kızılı boya
bakır kızılı boya

Hangi Tende Hangi Saç Rengi Tercih Edilmelidir?

Saç rengi konusunda birçok seçeneğe açık olmasıyla en avantajlı ten rengi beyaz tenlilerdir. Birçok renge çok kolay bir şekilde uyum sağlayan bu ten renginde kızıl, bakır tonları ya da koyu renklerin yanı sıra sarı ve tonları da çarpıcı bir görüntü sunar.

Koyu tenlilerde ise özellikle sarı ya da bakırın açık tonları bariz bir şekilde eğreti durur. Bu renklerin yerine koyu tonlardaki kızıllar, kestane, siyah gibi daha tok renkler tercih edilebilir.

ten rengi saç uyumu
ten rengi saç uyumu

Tam ara tonlardaki tenlerde yani buğday tenlilerde ise genelde kahve tonları çok güzel dursa da hafif sarı ya da kestane ışıltılar daha canlı bir görünüm için yardımcı olur. Tüm ten renklerine uygunluk gösterebilen birçok kuaförde uygulanan son dönem modası olan framboyage gibi teknikler ten renginden ziyade saçların kendi içerisinde farklı bir duruş sağlamasına yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir