Ponza Taşı ile Bakım 

Genel olarak ponza taşı kullanımı pek çok kişi için çok gerekli bir şey değilmiş gibi görülüyor. Fakat yapısal olarak tırtıklı olan bu taş dikkatli ve doğru şekilde kullanılırsa cildin ölü hücrelerinden kurtulmasına ve canlanmasına yardımcı olacaktır.

ponza taşı
ponza taşı

Ponza Taşı ile Topuk Bakımı

Genel olarak ponza taşı topuk taşı olarak da bilinmektedir. Dolayısıyla birçok kişi topuklarında ortaya çıkan nasırlarını ve ölü derilerini temizlemek adına ponza taşından faydalanırlar. Düzenli kullanıldığı zaman oldukça etkili sonuçları ortaya çıkartacak olan ponza taşı asla kuru cilde uygulanmamalıdır. Çünkü bu durumda cilt tahriş olacak ve nasır sorunu artacaktır.

Ponza Taşı ile Batıklara Çözüm

Epilasyon sonrasında oluşan batıklar bir süre sonrasında çıkartılmazsa sivilce tarzı lezyonlara dönüşecektir. Dolayısıyla batıkların ortadan kaldırılması adına banyoda sıcak su ile yumuşayan cilde sabun ya da duş jeli sürüldükten sonra ponza taşı ile uygulama yapılabilecektir. Böylece ciltte kötü bir görünüme sebep olan batıklar ortadan kaldırılmış olacaktır.

topuk çatlakları
topuk çatlakları

Ponza Taşı ile Dirsek ve Diz Bakımı

Cildin üst tabakasında yer alan kurumuş ve sertleşmiş ölü deri tabakası, bu bölgenin kararmasına sebep olacaktır. Ponza taşı dikkatli bir şekilde kullanıldığı zaman ölü derilerin temizlenmesine ve cildin arınmasına yardımcı olacaktır. Bunun için kararmanın olduğu bölge sıcak su ile iyice ovalanmalıdır. Ardından ponza taşı ile bölge dairesel ve nazik hareketler ile ovulacaktır. İşlem bittikten sonra ise bölge mutlaka nemlendirici krem ile rahatlatılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir