Oturma Odası Dekorasyonu İpuçları

Oturma odaları ve salonlar aile olarak hayatını sürdüren kişilerin genel kullanıma uygun gördükleri ve en fazla vakit geçirdikleri bölgelerdir. Bu alanda vakit geçiren aile bireylerinin konforlu vakit geçirmesi ise son derece önemlidir. Oturma odanızda aileniz ile birlikte keyifli vakit geçirmek istiyorsanız öncelikle her aile bireyinin rahat ettiği bir bölgeyi de belirlemiş olmanız gerekiyor.

Oturma odalarında ilk olarak kullanacağınız koltuk takımlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Koltuk takımlarının odanın boyutlarına uygun olması ve odayı daraltmaması son derece önemlidir.

Koltuk takımınızın rengi ve tasarımı ile ilgili ise aile bireylerinizden mutlaka fikir almanız, ortak bir karar vermeniz gerekiyor. Ancak renk seçiminde odanızın boyutlarına ve kişisel zevklerinize göre de karar vermeniz büyük bir önem taşıyor.

Aşırı Eşyalardan Vazgeçin

Geniş bir oturma odanız olsa dahi abartılı dekorasyon stillerinden uzak durmanız gerekiyor. Çok fazla aksesuar ve mobilya kullanmak göz yorucu bir atmosferin meydana gelmesine yol açabilir. Ayrıca aşırı kalabalık mobilyalı ve aksesuarlı evlerin toparlanması da bir hayli zaman alacaktır.

Oturma odalarında ihtiyaç duyabileceğiniz sehpalar, lambaderler ve benzeri eşyalar için ise mutlaka ufak bir yer ayırmanız gerekiyor. Bu eşyalar oturma odalarının en temel eşyaları olduğu için öncelikli olarak dekorasyonunuz içerisinde bunları yerleştirmeniz de işe yarayabilir. Daha sonra diğer mobilya ve aksesuarlarınızı uygun biçimde yerleştirmeye başlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir