Patinaj Zinciri nedir? Nasıl Takılır?

Kış aylarının karlı günlerinde önemli bir önlem ve kurtarıcı olan patinaj zincirleri kimi zaman hayat kurtarır kimi zaman arabayı kurtarır. Arabaya bile bir şey olsa kişiyi bir süre hayatından vakit çalar. Stres, günlük işlerin aksamasına kadar bir sürü sonuç doğurur. Karlı havalarda patinaj zinciri olmazsa olmazdır. Araç kullanılacaksa kışın karlı yollar için patinaj zinciri kullanılmalıdır ve daha çok ana caddeler tercih edilmelidir.

Patinaj Zinciri Nedir?

Patinaj Zinciri
Patinaj Zinciri

Patinaj zinciri adından da anlaşılacağı gibi patinaj önleyici bir zincirdir. Karlı yollarda araç yoldan çıkmasını önler. Lastiğin kaymasını engellediği için araç hâkimiyeti kaybolmaz.

Patinaj zincirinin tek başına karlı yollar için yeterli değildir. Araç lastiklerinin kış lastiği olması gerekir.

Patinaj Zinciri Nasıl Takılır?

İki türlü zincir vardır. Birincisi aracı hareket ettirmeden doğrudan lastik üzerinden takabiliyorsunuz. İkincisi ise lastiği yere bir halı gibi seriyorsunuz daha sonra aracı hareket ettirerek zincirin üzerine getiriyorsunuz.

Günümüzde daha çok yeni sistem patinaj zincirleri kullanılır. Zinciri yine eski sistem patinaj zincirlerinde olduğu gibi halı gibi serilir. Sonra zincirin lastiği arkasından dolanıp lastiği üzerine getirilir. Daha sonra ise üst taraflar kilitlenir. Araç çok hafif itilerek alt tarafına da zincir dalları getirilerek zincir takma işlemi sonlanır.

Patinaj zincirleri de kalite oldukça önemlidir. https://sdl.com.tr/ adresinde her araca göre kaliteli zincir bulunur. Karlı havalarda zincir hayat kurtarır. Zincir tercihi bu yüzden çok önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir