Borç Transferi Nedir?

Borç transferi işlemi, birden fazla bankadan alınan kredilerin ödemesinin kolaylaşması için bütün borçların tek bir bankada toplama işlemine denir. Bu işlem borç transfer kredisi olarak adlandırılır.

kredi transferi

Birden fazladan kredi alındığında, bu kredilerin asgari tutarlarını takip etmek her bankayla ayrı ayrı ilgilenmek oldukça zahmetli olur. Ödemeler kimi zaman gecikmeli olduğundan kimi zaman yüksek miktarlarda faizler ödeniyor. Bunu önlemenin kolay ve basit yolu borç transfer kredisi ile tek bir bankaya borçlanmak olacaktır.

Borç Transfer Kredisi Şartları Nelerdir?

Her bankanın borç transferine bakış açısı farklıdır. Yani her banka aynı sistem içerisinde işleyiş göstermez. Her bankadan bilgi almak önemli bir nokta olmakla birlikte, borcun transfer edileceği banka bu konuda aracı olarak hizmet verir.

borç transferi

Borç transfer kredisi olacak kişinin, aylık olarak ödemesi gereken borç miktarı hesaplanır. Eğer bu borç belgelenebilir aylık gelirinin yarısından fazla ise borç transfer kredisi alamaz.

Borç Transfer Kredisi Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Borç transfer kredisi iki şekilde veriliyor. Krediyi kişiye teslim edip kişinin kendisinin borçları kapatması istenir. Ancak bu durumda dikkatli olmak gerekir. Bankalar herkese bu konuda yardımcı olmaz. Bu konuda ikna edici bir konuşmanız olması gerekir. Gerçekten borçlarınızı kapatacağınız konusunda ikna etmelisiniz.

borç transfer kredisi

Diğer borç transfer kredisi verilme yöntemi ise daha kolay ve rahattır. Borç transfer kredisi verecek olan banka, kişinin diğer bankalara olan borçlarını kendisi öder. Böylelikle borçlu kişi birçok yükten kurtulur.

Aylık gelirinizi ispatlayan belgeler götürülmesi dikkat edilmesi gereken bir diğer kuraldır. Belgelenebilir aylık gelir sunulmaz ise kredi yine verilmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir