Altının Hızlı Yükselişi

Altının onsu son 4 ayın en yüksek seviyelerine çıktı. Uluslararası piyasalarda 1.260.92 ons fiyatı ile en yüksek seviyesine ulaştığı görüldü. Altın yükselişi 8 Eylül’den bu yana en yüksek değerlerde gözlemlendi. ABD yaptığı açıklama ile aralık ayı perakende satışlarda beklentilerinden daha fazla düşüş etmeleri neticesinde altın fiyatlarının yükselmesini sağladı.

altın fiyatları
altın fiyatları

Altın Fiyatlarında Yükselme

Analistler, küresel resesyon riskinin piyasaları tartışmaya sokması nedeniyle, güvenli yatırım aracı olarak altının olumlu seçimine değindiler. Emtia fiyatlarında olan düşmelerden altın fiyatları pozitif olarak etkilendi. Yükselmenin artması birçok kişiyi de sevindirdi. Altın yükselişi ile birlikte piyasalar hareketlendi.

Analistlere göre altın ons fiyatı ve doların güçlü direnişi karşısında altının daha güçleneceğini belirtiyor. Altının yükselmesinin devam edeceğini belirterek, doları destek konuma getirileceği kayıt ediliyor. Aşağı yönlü dolar hareketleri ile altın ilerlemesini sürdürecektir. Altın piyasasının canlanması ile birlikte altın fiyatlarının hızlı yükselişi kişileri de sevindirmiştir. Altın yatırım aracı olarak her zaman güvenli olarak görülmüş ve altına yapılan yatırımların her zaman kazanç getirileceği belirtilmiştir

altın yükseliyor
altın yükseliyor

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir