Ölmeden Önce Görülmesi Gereken 6 Yer

Yaşam denilen yolculuğun ne zaman biteceği belli değil. O yüzden belki de hatta hiç düşünmeden yaşamı ertelemeden bugünün son gün olduğu varsayımıyla ölürken gözünüz arkada kalmaması için dünya üzerinde görülmesi gereken güzellikleri ıskalamamak gerekiyor.

İşte ölmeden önce görülmesi gereken yerlerden sadece birkaç tanesi

  1. Taç Mahal

Ünlü hükümdar Şah Cihan’ın büyük aşkı eşi için eşinin ölümünden sonra yaptırdığı muhteşem eser. Böylece hem bu eseri görebilir, hem bir zamanlar gerçek aşkın olduğunu görebilir, hem de Hindistan isimli kendine has Ülkeyi görebilirsiniz.

hindistan taç mahal
hindistan taç mahal

 

  1. Mısır Piramitleri

Düşündüğünüzde siz de şaşırıyorsunuz değil mi. O piramitler tarih öncesinde nasıl yapılmış, nasıl bir teknoloji varmış eğer siz de işin sırrını anlamak isterseniz mutlaka gidip görmelisiniz.

  1. Saklıkent

Çok uzaklarda değil Ülkemizde. Antalya il sınırları içinde yer alan yer kesinlikle başka bir dünya, vay be dedirtecek ve hafızanızdan çıkmayacak kadar özel.

saklıkent
saklıkent

 

  1. Brugge/Belçika

Çikolata ve waffle canavarı olduğunuzu düşünüyorsanız o zaman burası tam sizin için. Tarihi dokusunu koruyan çikolatanın başkenti sizi başka diyarlara götürecek.

  1. Tromso/Norveç

Neden mi buraya gitmelisiniz? Zira kuzey ışıklarına en yakın olan mesafede ve bizim kültürümüze çok da benzemeyen bir dokusu var. Sıradışı bir deneyim yaşamak isteyenler için harika bir alternatif

  1. Küba

Bu listeye Küba’yı almamak haksızlık olurdu. Purosu ile dünyaya kafa tutması ile Atatürk heykeli ile başka bir dünyanın mümkün olduğunun en güzel göstergesi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir