Günlük Su Tüketimini Arttırmak İsteyenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Yollar

Su tüketimi enerji seviyemiz ve sağlığımız en başta olmak üzere çok ciddi ruhsal sorunun da düzelmesinde etkili oluyor. %60’ının sudan oluştuğu bir bedende yaşadığımızı düşünürsek bu oranı korumak ve desteklemek gerektiğimiz konusunda sanıyoruz ki hepimiz hem fikiriz.

Vücudumuzda bulunan organların iyi çalışması için ve su tüketimine mutlaka ihtiyacımız var. Su tüketilmediği zaman organlar hücrelerimize yeteri kadar su taşıyamıyor. Halsizlik, hastalıklar ve keyif kayıpları gibi durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.

su tüketimi

 

Böbreklerde bulunan toksit maddelerin atılmasına yardımcı olan su adeta vücudumuzun temizlenmesini sağlıyor. Vücut sıcaklığını da düzenleyen su dolaşım sistemini de ek olarak düzene sokar. Sıcak havalarda vücudu serin tutmakla beraber soğuk havalarda ise vücudu izole ederek soğuktan daha az etkilenmemizi sağlar.

Su Tüketimini Nasıl Arttırırız?

günlük su tüketimi
günlük su tüketimi

Öncelikle sabah uyandığınızda ve gece yatarken bir bardak su içmeye özen gösterin. Susadıkça değil gün içerisinde sık sık su içmenizi sağlayacak bir şişeyi yanınızda bulundurun ve su için. Yemek aralarında ya da yemekle birlikte gazlı içecek tüketmektense su tüketmeye çalışın. İşe ya da okula geldiğinizde ve ayrılırken birer bardak su tüketin. Eğer ki su içmeyi hatırlamıyorsanız size su içmeyi hatırlatan alarm görevi gören uygulamalar edinebilirsiniz. Ya da ufak notları yaşam alanınıza asarak her gördüğünüzde bir bardak su tüketebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir