Migren ile Savaşan Besinler

Sosyal yaşama katılmanıza engel olmanın yanı sıra şiddetli ağrı ise sıkıntı yaratan migren ağrınız ile ilgili birçok farklı yöntemi denemiş olabilirsiniz. Migren ile baş etme yöntemleri arasında yer alan farklı uygulama yöntemlerinin yanı sıra özellikle beslenme dengenize önem vermeniz önerilir. Bu aşamada ise migren ile savaşan besinlere beslenmeniz içinde yer açmanız soruna çözüm yaratacak olan tercihlerdir.

baş ağrısı

Yoğurt

Yoğurt içinde bol miktarda yer almakta olan riboflavin bu sayede migren tipi baş ağrısında da etkilidir. Günlük beslenmeniz içinde yer açacağınız yoğurt sayesinde baş ağrınızdan kurtulmanız mümkün olacaktır.

Limon Suyu Tüketimi

Limon yüksek miktarda C vitaminine sahiptir. Bu içeriği ile de birçok farklı sağlık sorununda etkili olan seçeneklerden birisi olmak ile beraber migren tipi baş ağrılarından iltihap kurumasına kadar farklı seçenekler için kullanılabilir. Limon suyunu bir bardak su ile karıştırarak içine 2 çay kaşığı kadar tuz elleyerek karıştırın. Bu içecek vücutta bulanan iltihaba çözüm sunarken baş ağrınıza da çözüm sunar.

Su Tüketmenize Destek Olacak Besinler Yer Verin

Baş ağrılarının temelinde yer alan sebeplerden birisi de vücudun susuz kalmasıdır. Su tüketimine çok fazla yer vermeniz migren ile savaşmanız konusunda etkili olacaktır. Su tüketmenize yardımcı olacak olan besinlere de beslenmeniz içinde yer vererek bu gereksinimi karşılamanız mümkün. Su tüketiminize destek olacak olan havuç, kereviz, salatalık gibi sebzelerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir