SSD Veri Kurtarma Operasyonları

SSD (Solid State Drive), verilerinizi depolamaya yarayan bir çeşit sürücülerdir. Bu sürücünün kalitesi arttıkça bilgisayarında kalitesi artmaktadır. O yüzden kaliteli bir bilgisayar için kaliteli bir SSD gerekmektedir. Bazı zamanlarda sürücü içerisinde bulunan veriler silinebilmektedir. Bu nedenle SSD kurtarma operasyonları yapılmaktadır. Eğer sizinde başınıza böyle bir durum gelirse yazımızda yapmanız gereken ve yapmamanız gereken işlemler hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sürücüde bulunan verileri kaybetme nedenleri arasında en sık kullanıcı hataları yer almaktadır. Bunlar dikkatsizlik sonucu yapılan çok küçük işlemlerdir. Mesela, yanlışlıkla silme veya biçimlendirme işlemleri, virüs veya hacker saldırısı, diskin fiziksel olarak zarar görmesi, diskte ani bölüm kayıpları oluşması. Genellikle sabırsız davrandığımız için bu tür kayıplara neden olmaktayız. Ancak her insanın başına gelebilen problemler olduğu için önemli olan böyle bir şey başımıza geldiğinde ne yapmamız veya ne yapmamamız olmaktadır.

SSD kurtarma işlemleri yapmadan önce aşağıdaki maddeleri uygulamalısınız.

  • Önemli bulduğunuz verileri yedekleme
  • Hasar oluştuğunda artık SSD sürücünüzü kullanmayın
  • Yardım için uzman bir firmaya başvurun.

Mümkünse verilerinizi daima yedekleyin. Başınıza kötü bir iş geldiğinde illaki yardımı dokunmaktadır. Onun dışında kahraman olmaya çalışmaktansa işinde uzman kişilere danışmayı deneyin. Yukarıdaki yazdıklarımızı uygulayarak en azından uzman ekip müdahale edene kadar bir takım işleri garantiye alabilirsiniz ve verinin daha fazla kaybolmasının önüne geçebilirsiniz.

SSD diskler, normal disklere göre daha karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu yüzden bunlarda yaşanan veri kayıplarının kurtarılması işlemi çok daha zordur. Sizlerde Gold Data firmasının uzman personelleri vasıtasıyla SSD kurtarma işlemi yapabilirsiniz. Firmanın çalışma prensibi ve konu hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz https://www.goldverikurtarma.com/ssd-veri-kurtarma ziyaret etmeniz yeterlidir. Gold Data, marka model ayırmaksızın tüm zor anlarınızda veri kurtarma hizmetleriyle yanınızdadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir