Cilt Lekelerini Giderilmesinde Etkin Olan Maske Tarifi

Birçok kişi güneş sebebi ile ya da hamilelik döneminde karşılaştığı cilt lekelerinden kurtulmak için farklı krem ve benzeri uygulamalara yer açıyor. Cilt tonunun eşitlenmesinin aynı sıra cilt güzelliğinin de elde edilmesinde yardımcı olarak olan maske uygulaması hem daha ekonomik hem de kullanımı son derece kolay olan bir seçimdir.

cilt bakımı

Evinizde bulunan ya da kolaylıkla edinebileceğiniz malzemelere yer vererek uygulayacağınız cilt lekelerini gideren maske uygulamasına haftada bir defa yer vermeniz önerilir. Cilt tonunun eşitlenmesi için etki eden uygulama aynı zamanda sivilceler ve sivilce lekelerinin giderilmesinde de etkilidir. İlk haftadan itibaren maskenin olumlu etkisini gözlemleyeceksiniz.

Cilt Lekeleri için Maske Malzemeleri

Cilt lekelerinin giderilmesinde etkili olan maske doğal içeriklere sahip olup aynı zamanda kimyasal herhangi bir bileşene sahip olmaması nedeni ile de tercih edilmektedir. Aşağıda yer alan malzemeleri temin ederek haftada bir defa uygulamaya yer vermeniz önerilir.

1 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

1 yemek kaşığı zeytinyağı (doğal olması daha avantaj sağlar)

Cilt Lekelerinin Giderilmesinde Maskenin Hazırlanışı ve Uygulanması

Cilt lekelerinin giderilmesi için maskenin hazırlanması için malzemelerin tamamı bir kâsede homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Kıvam alan karışım masaj yapılarak yavaş yavaş cilde uygulanır. Yarım saat sonra soğuk su ile çıkarılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir