Kalıcı Makyaj Nedir?

Her kadın denizde, havuzda veya banyo yaparken çıkmayan, sürekli tazeleme ihtiyacı duyulmayan bir makyaja sahip olmak ister. Uzmanlar bununla ilgili kalıcı makyaj tekniklerini geliştirmiştir. Mısır tarihinden beri bilinen, ancak gelişen teknoloji ile beraber makyaj ve tattoo yardımıyla kalıcı makyaj uygulamaları sağlanır. Mikro iğneler ve güçlü motorlar yardımıyla istenilen ölçüde ince çizgiler çekilebiliyor.

makyaj
makyaj

Acısız bir operasyon olmasına rağmen yerel anestezi ile de uygulanabiliyor. Derinin altına anti alerjik ve zararsız maddeler enjekte ediliyor ve böylece dövme benzeri bir kozmetik uygulaması sağlanıyor. 1-2 yıl süreyle ciltte kalabilen bu uygulama, daha sonra tekrar farklı renkler ve yöntemlerle uygulanabiliyor.

Kalıcı Makyaj Aşamaları

Kalıcı makyaj uygulaması, anti alerjik boyalar, steril iğneler ve doğal malzemelerle gerçekleştirildiği için zararlı olma riski en aza indiriliyor. Özellikle sürekli makyaj yapmak durumunda kalan veya çeşitli faktörlerden dolayı düzgün makyaj yapamayan hanımların, bu yöntemi kullanmaları tavsiye ediliyor.

makyaj yapımı
makyaj yapımı

Çoğunlukla kaş, dudak ve göz bölgelerinde tercih edilen bu makyaj yöntemi, doğru teknikler ve malzemelerle yapıldığında kişilere büyük kolaylıklar sağlıyor. Kalıcı makyajın başarılı olabilmesi için cihazın kalitesi, pigmentlerin doğal ve kaliteli olması ve uzmanların eğitimli olması oldukça önem taşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir