Sağlıksız Diyet Alarmı

Son günlerde aşırı alınan kiloların sonucunda bu kilolardan kurtulmanın yolu olarak kısa süreli diyet programları birbiri ardına yayınlanıyor. Bu diyet programlarına göre oldukça kısa sürede kilo verme imkânı bulunuyorsunuz.

şok diyetler
şok diyetler

Genellikle üç ya da beş gün ile sınırlı tutulan bu diyet listeleri sonucunda yağdan ziyade kastan kilo veriliyor. Bu da yağın bedeninizdeki hacmine katkı sağlıyor. Ayrıca üç ile beş gün arasında sınırlı tutulan bu programları devam ettirerek daha çok kile verme arzusunda olanlarda maalesef sağlıkları açısından tehdit oluşturan bir uygulamaya giriş oluyor.

Sağlıklı Diyet Programı Nasıl Yapılır?

Uzmanlar bu kısa süreli diyet programları için uyarıda bulunup fazla kilolardan kurtulmak isterken sağlığınızı büsbütün tehlikeye sokacak olan uygulamaları yapmama konusunda dikkatli olunması gerektiğini önem ile vurguluyor.

sağlıklı diyet
sağlıklı diyet

Uzmanlar ayrıca günlük yaşamda hazır gıda tüketiminden uzak durularak ve günlük spor alışkanlığı edinilmesi konusunda tavsiyelerde bulunup, diyet programının mutlaka uzman bir diyetisyen tarafından kişiye uygun olarak planlanarak yapılması gerektiği ile ilgili uyarıda bulunuyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir