İlişkide Güven Nasıl Kazanılır?

Güven kazanmak her ilişkide oldukça zorlu ve sabır isteyen bir süreçtir. Güven iki kişinin birbirine karşı tamamen şeffaf ve dürüst olması ile ortaya zaman ile çıkabilen bir duygudur.

güvenmek
güvenmek

İlişkilerinizde karşılıklı güven ortamı yakalayabilmek istiyorsanız yapacağınızı söylediğiniz şeyleri mutlaka yapmaya özen gösterin. Sözlerinizi davranışlarınız ile ispatlayarak karşınızdaki insanın güvenini kazanmaya başlayabilirsiniz. Sürekli olarak sözler veren ve konuşan bir kişinin bu sözlerini eyleme dökememesi karşıdaki insanın onun hakkında olumsuz düşünmesine yol açacaktır.

İletişiminizi Güçlendirin

Karşınızdaki kişiyi arada bir kendinizden haberdar edin ve iletişiminizi güçlü tutun. Ona hissettiklerinizi ve düşündüklerinizi açık bir dil ile belirtin. Karşınızdaki kişinin ne istediğini tahmin edebilmek ilişkilerde güvenden ziyade karışıklığa ve yanlış anlaşılmalara yol açar.

ilişkide güven
ilişkide güven

Partnerinizin davranışlarından şikayet etmeden önce kendi davranışlarınızı kontrol edin. Davranışlarınız arasında analiz yaparken her zaman dürüst olun ve hatalı olduğunuz noktalarda bu hatalarınızı kabul edin.

Güvenin yakalanabilmesi için birbirinizi karşılıklı olarak ufak tefek konularda affetmek için hazır olun. Geçmişte yaşanan hataları ve tartışmaları sürekli olarak açarak aranızdaki güveni zedelemeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir