Sonbaharda Hamile Beslenme Önerileri

İnsanlar hayatlarının her anında bir amaç uğruna yaşar. Onları hayata bağlayan bir şey mutlaka vardır. Günümüz insanlarının en büyük hayat amacı da çocuklarıdır. Evlat, bir aileyi arada tutan ve o aileye mutluluk katan önemli bir varlıktır. Özellikle anne olma duygusu kadar yoğun bir duygu yoktur. Kadınlar bu alanda biraz daha duygusaldır.

gebe
gebe

Evliliğin bir sonraki aşaması hamileliktir kadınlarda. Şüphesiz her kadın, sevdiği insanla birlikte dünyaya bir evlat getirmek ister. Hamilelik bir kadının en sancılı ve önemli dönemidir. Bu dönemi en sağlıklı şekilde atlatması gerekiyor. Bundan dolayı da sağlığına, yediğine ve içtiğine dikkat etmesi gerekiyor. Sonbahar mevsimini geçirdiğimiz şu günlerin beslenme programına bir göz atalım.

gebe sağlığı
gebe sağlığı

Nelerdir?

Sonbahar döneminde hamilelik geçiren bir kadının öncelikli olarak günde en az 12 bardak su tüketmesi şarttır. Su hayattır ve hamilelikte de tüketilmelidir. Hamilelikten dolayı proteine de ihtiyacınız vardır. En önemli protein deposu yumurtadır. İhmal etmeyin. Bunun dışında süt, portakal, balık, ıspanak ve kayısı gibi ürünleri de kesinlikle tüketin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir