Hamilelikte Folik Asit Kullanımı

Hamilelik dönemi başladığında birçok kadın doğum uzmanı hamile olan anne adayını muayene edip, bir takım testlerden geçirdikten sonra ona farklı ilaç markaları tarafından üretilen Folik asit ürünlerinden tavsiye eder ve kullanmasını önerir.

folik asitli ürünler
folik asitli ürünler

Buradan yola çıkarak  konuya biraz daha detaylı olarak bakalım dilerseniz.

Neden Folik Asit Kullanılmalı?

Folik asit kullanımının temelde iki nedeni vardır. Bunlardan birisi  bebeğin anormal olarak doğmasını engellemek, diğer neden ise sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmektir. Folik asit içeren besinler alınmadığında veya yeterince tüketilmediğinde bebeklerde halk arasındaki tabirle sırt açıklığı neden hastalık vb. durumlar ortaya çıkabilir.

folik asit
folik asit

Folik Asit Nelerde Bulunur?

Folik asitin ağırlıklı olarak bulunduğu ürünler şunlar: Yeşil sebzeler, mercimek, ıspanak, ceviz, fındık, fıstık, karaciğer, yumurta sarısı, kuru fasulye, baklagiller ,ay çekirdeği.

Zaten Folik asit bir B vitamini bileşenidir. Üstte belirtilen yiyecekler düzenli olarak tüketilmediğinde ise Folik asit ilaçları devreye girer.

folik asitli sebzeler
folik asitli sebzeler

Folik Asit Kullanımına Ne Zaman Başlamalı? Ne Kadar Süre Kullanmalı?

Yukarıdaki soruya kadın doğum uzmanlarının verdiği yanıt şu şekildedir. Hamileliğin 12. Haftasından itibaren, hamilelik bitene dek, düzenli olarak bu vitamin kullanılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir