Boyun Ağrısına Ne İyi Gelir?

Yoğun ve hareketsiz bir yaşama sahipseniz fiziksel olarak birtakım rahatsızlıklar yaşamaya başlayabilirsiniz. Gün içerisinde uzun saatler boyunca kullanılan bilgisayarlar, çalışma şekilleri ve oturma biçimleri sebebiyle boyun bölgenizde şiddetli bir ağrı hissetmeye başlayabilirsiniz.

boyun
boyun

Ağrıya sebep olan etkileri ortadan kaldırmak ile işe başlayın. Boyun ağrınız eğer yanlış oturma şeklinizden dolayı kaynaklanıyor ise oturma şeklinizi değiştirerek doğru bir biçimde oturun. Uzun süre boyunca masa başı iş yapıyorsanız arada mola vererek ufak egzersizler yapın.

Kireçlenme ve Boyun Fıtığı Ağrı Yapar mı?

Kireçlenme ve boyun fıtığı gibi hastalıklarınız var ise tıbbi olarak fiziksel bir tedavisi mümkündür. El, kol ve parmaklarda uyuşmaya yol açan bu rahatsızlıktan kurtulabilmek için uzman bir doktordan kendinize uygun olan tedaviyi alabilirsiniz.

boyun ağrısı
boyun ağrısı

Boyun ağrılarından kurtulmak için düzenli bir boyun egzersizi programı uygulayabilirsiniz. Bilgisayar başında fazla vakit geçiriyorsanız arada bir kol ve boyun bölgesini çalıştırmalı ve gözlerinizi dinlendirmelisiniz. Sırt ve boyun bölgesinde ise kesinlikle ağır yükler taşımaktan uzak durmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir