Hamilelikte Bel ve Kalça Ağrıları

Hamilelik döneminde özellikle son zamanlara doğru %75 oranla bel ağrıları görülebiliyor. Bu ağrılar genel olarak kilo alımı, karnın büyümesi ve bel ve kalça etrafında olan kemik ve kasların genişleme ve kasılmalarına bağlı olarak geliştiğini bildiren uzmanlar bu ağrıların doğumdan yaklaşık 3 ay sonra sona erdiğini de bildiriyorlar.

gebelik ağrıları
gebelik ağrıları

Uzun süre ayakta kalmak, fazla kilo almak, yüksek topuklu ayakkabı giymek bel ağrılarını artıran etkenler olarak sayılabilir. Bel ve kalça ağrılarını azaltmak için ise D vitamini ve kalsiyumu yeteri miktarda aldığınıza emin olun. Bunun yanında istirahat etmek, masaj yapmak, otururken pozisyon değiştirmek, bel yastığı kullanmak, yatarken yan yatmak ve yürüyüş bel ve kalça ağrılarının etkisini azaltacak olan uygulamalardır.

hamilelikte ağrılar
hamilelikte ağrılar

Gebelikte Bel Fıtığı

Hamilelik sırasında sık rastlanmasa da bel fıtığı oluşumu görülebiliyor. Fazla kilo alımı bu oluşumu destekleyen bir surumdur. Hamilelik sırasında bel fıtığı teşhisi konulan bayanların doğum önerisi sezaryendir. Bel fıtığı teşhisi sonucunda gebelere özel üretilen gebelik korselerini kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir