Göz Ardı Edilmemesi Gereken 5 Gebelik Sorunu

Çoğu gebelik problemsiz geçerken, bazıları karmaşık hale gelir. Bir kadının vücudu hamilelik süresince bir dizi değişikliğe uğrar ve bazen endişe veren şeyin ne olduğunu bilmek zordur. Endişeleriniz hakkında ziyaretinizde daima doktorunuza danışın. Ancak bazı semptomlara hızlı bir şekilde dikkat edilmesi gerektiği unutmayın. Aşağıdaki 5 sorundan muzdarip olmanız durumunda hemen doğum uzmanınıza başvurun:

gebelik
gebelik
  • Baş Ağrısı: Sık, şiddetli veya sürekli baş ağrısı kalıcı şiddetli baş ağrısı, karın ağrısı, görme bozuklukları ve şişkinlik preeklampsi belirtileri olabilir. Bu, hamilelik sırasında gelişen ve potansiyel olarak ölümcül olan ciddi bir durumdur.
  • Vajinadan idrar kaçması: Gebelik sırasında büyümüş uterus mesane üzerinde baskı oluşturabilir. Dolayısıyla idrar sızıntısı olabilir. Bir miktar olması normaldir, ancak diğer durumlar gözden geçirilmelidir.
  • Erken kasılmalar: Erken doğum veya düşük tehlikesi olabilir. Fakat birçok ilk kez anneler gerçek veya sahte sancıyı karıştırabilir, yalancı kasılmalar önceden tahmin edilemez, ritmik değillerdir ve yoğunluğu arttırmazlar. Bir saat içinde veya hidrasyonla kaybolur. Ancak düzenli kasılmalar yaklaşık 10 dakika aralıklarla veya daha az olarak yoğunluğunu arttırır.
  • gebelik kontrol
    gebelik kontrol
  • Aşırı bulantı ve kusma: Hamile iken biraz mide bulantısı geçirmeniz olağandır. Eğer şiddetli hale gelirse, bu daha ciddi olabilir. Hiçbir şey yiyemez veya içmiyorsanız, susuz kalmış olabilirsiniz. Beslenme yetersizliği ve dehidrate olmak bebeğinize zarar verebilir.
  • Kanama: Hamilelik boyunca farklı şeyler demektir. Eğer ağır kanama ve şiddetli karın ağrısı olması durumunda, regl benzeri kramplar veya bayılacak gibi hissediyorsanız ilk üç aylık dönemde, bir dış gebelik belirtisi olabilir. Çok ciddiye alın, doktorunuzu arayın veya acil servise gidin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir